Ubuntu prosjektet
Visjoner
Hvordan DU kan
hjelpe
Nyheter
Kontaktinformasjon/
Takk
English Version
Bilder

Oppdatering Norge, juli-desember 2006


Juli- 06:
Quarten Festivalen 2006
Istedenfor å la pengene gå i egen lomme, valgte gavmilde bartendere og serveringsvakter under Quart Festivalen i år å la halve tipsen gå til UBUNTU-prosjektet. Quart Festivalens nye daglige leder, Helge Josland, mente dette var et såpass god initiativ at Quart-Festivalen ble med på å gi et tilsvarende beløp til UBUNTU. Dermed ble det alt i alt overført 24 600 kroner fra årets Quartfestival til UBUNTU-prosjektet.

Gave til UBUNTU-prosjektet, fra Reidun Kvarenes sin 60 årsdag
8.juli feiret Reidun Kvarenes (Hildes tante) sin 60 årsdag. Reidun ønsket seg kun penge-gaver denne dagen, og pengene ble gitt uavkortet til UBUNTU-prosjektet. Kvelden bidrag endte på 4300 kroner, og vi i UBUNTU er meget rørt- og veldig takknemlige!


August- 06:
10 års jubileum endte med 1600 kroner til UBUNTU- prosjektet
12. august arrangerte tidligere elever (avgangskullet fra 1996) ved Lovisenlund-skole 10 års jubileum. Til sammen ble det samlet inn 1600 kroner til UBUNTU-prosjektet.

16.august:
Stor støttearrangement i Kristiansand Domkirke til inntekt for UBUNTU-prosjektet
Kjente lokale band og artister som Radiojam, Helene Bøksle, NUD, Elmira, Inger Lise Stulien og Green Carnation bidro denne kvelden med musikalske opplevelser som gav gåsehud til både publikum- og journalister. NUD`s vokalist, Daniel Nordgård, guidet publikum gjennom en kvelden som ikke bare bydde på flotte musikalske opplevelser, men også et historisk innsalg ved Vusumzi Mcongo. Mr. Mcongo er en tidligere fange fra Robben Island, hvor han sonet sin dom fra 1978- 1990, i sammen med Nelson Mandela. Han har hatt ett årts utveksling via Fredskorpset fra Robben Island, hvor han nå arbeider som guid, til Stiftelsen Arkivet. Budskapet Mr. Mcongo vektla i sin tale var om ordet UBUNTUs betydning;” Vi må vise godhet og kjærlighet til vår neste, og vi må ta ansvar for vår felles fremtid.” Breakdance-gruppen, Spiritual Impact, opptrådde også med et utrolig stilig og friskt innslag foran alterringen. Arrangementet brakte hele 43 000 kroner til UBUNTU-prosjektet, dette inkludert salg av UBUNTU- såper. Vi i UBUNTU ønsker å benytte anledningen til å si tusen takk til alle som bidro med frivillig arbeid denne kvelden, og gjorde arrangementet til en utrolig flott opplevelse for kveldens publikum!

Krondiamantbryllup 26 august
Ruth og Rudolf Loland (besteforeldrene til Nina Tanggaard) feiret sitt Krondiamantbryllup den 26.august. Etter å ha vært gift i hele 65 år (!!) mente paret at de eide alt hva de trengte, og ønsket seg derfor kun penge-gaver til UBUNTU- prosjektet. Nina holdt et lite opplegg om UBUNTU, hvor gjestene fikk se bilder fra Sør-Afrika. Kvelden bidro til 18 000 kroner til UBUNTU-prosjektet. Vi takker Ruth, Rudolf og alle gjestene for et utrolig flott bidrag!

28. august fikk UBUNTU- administrasjonen en god nyhet
Hilde Marie hadde planlagt et nytt 3 måneders opphold i Sør Afrika for egne midler, men bare en uke før avreise ble vi i UBUNTU-administrasjonen kontaktet av to privat personer. De spurte hva som ville være det aller beste som kunne hende UBUNTU-prosjektet på det nåværende tidspunkt. Det høyeste ønsket vårt på dette tidspunktet var en sponsor som kunne støtte Hilde Marie økonomisk, slik at hun kunne oppholde seg i Sør Afrika over en lengre periode- for å drive markedsføring og jobbe med videreutviklingen av UBUNTU-prosjektet. Dette ønsket sponsorene å bidra med og gav dermed Hilde Marie en økonomisk garanti, slik at hun kan fortsette sitt frivillige arbeid i SA i 8 måneder, og det kostnadsfritt for hennes del. Helt fantastisk!

Nina går en noe kaldere vinter i møte som masterstudent ved HIO, på International Social Welfare & Health Policy.

September- 06:
5. september dro Hilde Marie Kvarenes tilbake til Sør Afrika for åtte nye måneder som frivilligarbeider for UBUNTU-prosjektet.

Julie Reinertsen (7år) solgte vafler til inntekt for UBUNTU
Søndag 17.september bestemte Julie seg for å selge vafler til inntekt for UBUNTU-prosjektet. Sammen med venner og foreldre stilte hun seg på gaten i Kristiansand og solgte vafler for 173 kroner. ”Et vanvittig flott initiativ! Dette var utrolig rørende…”, var Ninas kommentar til Julies engasjement. Julie gleder seg til neste gang hun skal ut å selge flere vafler.

Internasjonal Uke i Kristiansand
18.-24. september arrangerte Utenriksdepartementet, FN-sambandet og Kristiansand kommune Internasjonal Uke hvor fokuset var på Tusenårsmålene. Dette er åtte konkrete mål for å skape en bedre verden innen år 2015. (www.fn.no/temasider/fns_tusenaarsmaal). I forbindelse med dette ble vi bedt om å holde et lite opplegg om UBUNTU på den store Festkvelden i Caledonien Hall. Dette ble en spennende kveld hvor Nina Tanggaard holdt et innlegg om UBUNTU og hvordan ”Hjelp til Selvhjelp” kan bidra til å være med som en viktig faktor i oppnåelsen av fattigdomsbekjempelse. Vi holdt også en UBUNTU-stand på torvet i Kristiansand sammen med Fredskorpset, FN-sambandet og ARC-aid, hvor afrikanske trommer og god afrikansk musikk skapte stemning og trakk til seg gode kunder. Nina Tanggaard representerte UBUNTU, og hun informerte om prosjektet og solgte ubuntu-såper.

Vennskapsklasse på Lovisenlund skole
Den 21. september var Nina Tanggaard invitert av lærer Rut Eli Jensen fra Lovisenlund skole for å holde et innlegg om UBUNTU-prosjektet for 60 engasjerte elever mellom 11 og 13 år. Det var så mange positiv tilbakemelding fra lærere og elever, at vi nå har satt i gang et lite vennskapsklasse-prosjekt! Idéen går ut på at elever på Lovisenlund skole skal engasjere seg i UBUNTU-prosjektet. Gjennom et brevvenn-prosjekt mellom unge i Sør-Afrika og unge i Norge, ønsker vi å skape en nærhet til det fjerne, og på den måten engasjere ungdommer i Norge til å være med i utviklingen av en bedre verden. Filosofien bak ubuntu handler om samhørighet og en helhet som omfatter alle. Ubuntu er en sørafrikansk betegnelse som forplikter menneskene til å ta vare på hverandre og dele tilgjengelige ressurser. Dette mener vi et vennskapsskole-prosjekt kan bidra til i aller høyeste grad!

Absolutt KRS (Lokalt\ Globalt), september utgaven
UBUNTU-prosjektet fikk flott omtale skrevet av Trine Kallevik i det nye Kristiansands magasinet Absolutt KRS (www.absoluttkrs.no).

T-skjorter i salg
Fra 21.september har vi startet med å selge UBUNTU t-skjorter! Produksjonskostnaden pr. t-skjorte er 40 kroner. Salgsprisen er kroner 150,-. Det vil si at 110 kroner pr. solgte t-skjorte går uavkortet til UBUNTU-prosjektet. T-skjortene kan kjøpes ved å henvende seg til Nina på telefon: 976 45 063 eller nina@ubuntuprosjekter.com, på BEADS (Skippergata 11, Kr.Sand) og på Lundskråga Pub (Marviksveien 2b, Kr.Sand).

BEADS og Artisjokken selger UBUNTU-såpene
BEADS, den nye perlebutikken i Skippergata 11, har startet med å selge ubuntu-såpene og ubuntu t-skjortene. Innehaver Liv Bente Steiro Diop er engasjert i Fair Trade, og henvende seg derfor til oss for å støtte opp om UBUNTU-prosjektet. Artisjokken (Helsekost) i Skippergata 12, har også hevet seg på den gode trenden- og daglig leder, Helén Sollie, henvendte seg til UBUNTU med ønske om å føre vårt produkt. Såpesalget startet den 23. september.

Oktober- 06:
Tirsdag 3. oktober var det en artikkel i Vestsida og Østsida (nr.16, 8-9) om Karl Johan på Coop Prix på Lund som selger ubuntu-såpene.

November-06:
4. november skrev Åkki Lidi et flott innlegg i Fædrelandsvennen om ’ubuntu’ betegnelsen. (04.11.2006, 11). Lidi poengterte at det vi trenger for å gjøre Kristiansand by til et trygt og godt sted, er ubuntu.

Majorstuen Te og Kaffe i Bogstadveien 39 (Oslo) og Lundskråga Pub Marviksveien 2b (Lund) har startet utsalg av ubuntu-såper. På Lundskråga er det også mulig å kjøpe ubuntu t-skjorter, samt å bidra til en ekstra gave ved å kjøpe månedskort på kaffe.

60års dagen til Bjarne Øvensen
Nok en gang har vi i ubuntu-prosjektet vært så heldige å få penger fra en 60års dag. Bjarne Øvensen (Kristiansand) ønsket seg kun penge-gaver, og bidraget endte på hele 12 405 kr! Dette er en utrolig stor glede for oss i ubuntu, og vi er meget takknemlige for dette sjenerøse bidraget. Vi ønsker derfor å benytte anledningen til takke Bjarne og alle hans gjester. Bjarne meddelte også: ”Jeg er veldig imponert over såpene dere selger! Jeg kjenner at de har en mye bedre kvalitet enn vanlige såper.”

Vi ønsker alle en GOD JUL og ET GODT NYTTÅR!